Între România şi RM există, totuşi, o relaţie foarte… ciudată. Din diferite motive (prietenii mei ştiu de ce), ziariştii de la Chişinău au evitat să abordeze această… ciudăţenie. Nici eu nu am avut curajul, din care cauză noi nu am abordat, ci am hăulit această relaţie, i-ar dacă am abordat-o, apoi am făcut-o lăutăreşte, ameţiţi de parfumul nostalgic al istoriei.

La doar o zi de când s-a dat startul primirii cererilor pentru permise de mic trafic de frontieră, a apărut şi „businessul” specific în preajma Consulatului României de pe str. Vlaicu Pârcălab din Chişinău. Ieri, pe la amiază, o doamnă între două vârste, îmbrăcată elegant, ne promitea că „ne face invitaţie originală de la rude din Iaşi, întărită la notar”, cu… „numai” o mie de lei.

În jur de o mie de combatanţi, văduve şi copii rămaşi orfani în urma războiului pentru apărarea independenţei şi a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi la Maica Îndurerată, de la complexul memorial Eternitate, cu prilejul împlinirii ai 18 ani de la declanşarea conflictului de la Nistru din anul 1992, transmite MOLDPRES.

În 2009, valoarea pieţei serviciilor de acces la Internet la puncte fixe a crescut, faţă de 2008, cu 34,7 la sută şi a alcătuit circa 436,4 mil. lei, aceasta fiind cea mai mare cifră de afaceri înregistrată în ultimii cinci ani de furnizorii serviciilor date, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) privind evoluţia acestei pieţe în anul trecut.