Nu putem lăsa cheile Capitalei discipolilor lui Stalin

Irina Gherasimov/ Chișinău / Moldova.ORG/ — Ziua tăcerii în Republica Moldova. Campania electorală a luat sfârşit şi partidele politice de rând cu mass-media fac totalurile. Alegerile de mâine vor decide soarta municipiului Chişinău pentru următorii 4 ani. Mâine puterea va fi total în mâinile alegătorilor, mâine, cetăţenii vor merge la vot să ofere încrederea lor pentru candidatul cel mai bun la fotoliul de Primar general de Chişinău.

Deoarece mai mulţi obsevatori au sesizat că pentru mâine ar exista riscul fraudării alegerilor, Comisia Electorală Centrală a luat decizia de a scoate perdeaua de la uşile cabinelor de vot pentru ca scrutinul de mâine să fie cât transparent şi corect.

Pe lângă aceasta, atât mass-media cât şi mai mulţi analişti politici implicaţi în dezbaterile electorale au afirmat că această campanie electorală este cea mai murdară şi de prost gust din istoria Republicii Moldova ca Stat independent şi democratic.

Am avut parte de o mulţime de “show-uri”, concerte, aberaţii şi demagogii (aşa cum îi place lui Dodon să afirme), care au fost organizate tot de către aceiași comunişti. Oponenţii şi-au aruncat replici dure şi au lansat acuzaţii fără precedent. Toate acestea de dragul puterii, influenţei şi banilor.

Pe lângă faptul că Dodon a intrat în campania electorală cu mult înainte de a se da start acesteia, fabricarea ziarelor false, “aplicarea” ştampilelor pe drumurile din Chişinău şi încercarea de a manipula opinia publică, aceştia au lansat acuzaţii destul de dure la adresa lui Dorin Chirtoacă, principalul oponent al lui Dodon în actuala campanie electorală.

Cea mai gravă acuzaţie adusă de către Dodon la adresa lui Dorin Chirtoacă a fost încercarea de a-și face PR cu cele 102 troleibuze noi cumpărate în această primăvară.

Candidatul de la liberali pentru funcţia de Primar general de Chişinău la acţionat în judecată de oponentul acestuia, comunistul Dodon, iar procuratura a confirmat că Dodon a prezentat acte false şi a făcut declaraţii minciunoase.

Comuniştii au intrat în această campanie electorală cu scopul premeditat de a câştiga aceste alegeri pentru a pune mâna pe poziția strategică: Chişinău. Aceştia au recurs la toate metodele murdare şi imorale posibile. Folosind toate resursele, au încercat să inducă oamenii în eroare şi să mintă sfruntat de parcă cetăţenii a-r fi marionete în mâinile acestora. Pe lângă toate celea enumerate, comuniştii, până la urmă, au recunoscut direct că, timp de 8 ani de zile cât au fost la guvernare, au furat. Afirmaţiile au fost făcute de către Victor Gurău, candidat pe lista PCRM, pentru Consiliul Municipal Chişinău.

Această strategie electorală a comuniştilor de a prosti lumea cu minciuni nu a funcţionat până la urmă. După cum cunoaștem, fiecare dintre noi, atunci când minte, trebuie să-şi asume angajamentul de a răspunde pentru minciunile sale, atât în faţa legii cât şi în faţa oamenilor.

Organele de drept şi-au spus verdictul, comuniştii au minţit!

Acum aşteptăm ca şi cetăţenii să înţeleagă acest lucru şi să facă alegerea corectă pentru a nu fi şi în continuare marionete în mâinile celor care nu au nevoie de noi!

În încheiere aş vrea să vin cu un apel către cetăţeni, lansat de către Alecu Reniţă, în susţinerea candidatului liberal Dorin Chirtoacă. Am ţinut de cuviinţă ca acest apel să fie publicat integral:

Dragi prieteni şi colegi,
Avem datoria să păstrăm Chişinăul ca pe un Simbol al luptei pentru renaşterea naţională şi democratizarea R.Moldova. Nu putem lăsa cheile Capitalei discipolilor lui Stalin, stafiilor trecutului. Chişinăul trebuie să rămână un oraş liber!
Vă rog să îndemnaţi, să mobilizaţi toţi prietenii, rudele şi cunoscuţii să-l susţină la 19 iunie, prin vot, pe Dorin Chirtoacă.
Cu deosebit respect,
Alecu Reniţă 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.