Vezi cine stă în spatele lui Dodon

Dacă la prima vedere, politicianul Igor Dodon, Peşedintele Partidului Socialiştilor, ar avea (conform declaraţiei de avere) venituri modeste şi ar părea un om interesat de cauza naţională şi de bunăstarea cetăţenilor, se pare că în spatele cortinei stau interesele personale care sunt mult mai presus decât celelalte.

Se ştie că pentru a întreţine un partid politic ai nevoie de foarte multe resurse financiare care, un om simplu cu astfel de venituri, nu le poate avea. Mai mult, Igor Dodon este şi Preşedintele fondului “Soluţia” care se ocupă cu gestionarea mai multor probleme cu care se confruntă Municipiul Chişinău.

Asfel, portalul UNION a obţinut anumite informaţii potrivit cărora, persoana care stă în spatele politicianului ar fi omul de afaceri Ilan Shor.

“În prima etapă, atunci când a ieşit din PCRM, a fost finanţat de unele grupuri din Rusia, dar ulterior aceste grupuri au redus foarte mult finanţarea. Acum, tânărul politician este susţinut financiar de omul de afaceri Ilan Shor. Cei doi sunt buni prieteni, iar omul de afaceri a fost convins că „proiectul Dodon" este unul de succes şi în viitor ar avea unele beneficii importante. De asemenea, la Ilan Shor lucrează mâna dreaptă a lui Dodon, fostul diector al Serviciului Vamal, Viorel Melnic”, susţin unele surse ale UNION.

“Chiar dacă Ilan Shor finanţează „Soluţia", Dodon mai are unele surse de venit, pe care le-a pus pe roate încă de când ocupa funcţia de Ministru al Economiei şi Comerţului. Dodon controlează unele avicole, iar de acolo vin unele surse financiare”, mai spun aceleaşi surse.

Amintim că Igor Dodon a devenit ţintă de interes public după ce acesta, împreună cu deputatele comuniste Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc, s-a retras din PCRM alăturându-se Partidului Socialiştilor. De atunci, cei trei deţin voturile de aur necesare alegerii Preşedintelui şi depăşirii crizei politice în Parlament. 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.