SUA: ajutoare pentru fermierii din stanga Nistrului

Moldova.ORG — Guvernul SUA va distribui 29 tone de seminţe de porumb şi floarea soarelui micilor fermieri din Camenca, Râbniţa, Grigoriopol, Dubăsari şi Slobozia – raioane care se află în stânga Nistrului. De ajutor umanitar, în vederea finalizării cu succes a lucrărilor de primavară, vor beneficia mai bine de 700 de gospodării individuale care au fost afectate de seceta din anul trecut, pierzând cea mai mare parte din recoltă. Lista de beneficiari a fost întocmită, în funcţie de necesităţi, de autorităţile locale de comun acord cu Asociaţia Fermierilor Privaţi. Procesul de distribuire a seminţelor de porumb este monitorizat în cadrul Proiectului de dezvoltare a agrobusiness-ului (PDA) finanţat de Agenţia SUA pentru dezvoltare internaţională (USAID), se arată într-un Cominicat de presă remis de Ambasada SUA în R. Moldova.

Potrivit estimărilor Organizaţiei pentru Agricultură şi Alimentaţie/Programului Mondial de Alimentaţie (FAO/WFP), în 2007, a fost afectat de secetă 84 la sută din teritoriul arabil al R. Moldova. În septembrie 2007, peste 1600 de fermieri din partea dreaptă a Nistrului au primit seminţe de grâu şi orz pentru semănarea culturilor de toamnă, aceasta fiind parte a asistenţei imediate a SUA pentru lichidarea consecinţelor secetei. Temperatura extrem de înaltă şi lipsa ploilor din vara anului trecut au dus la extinderea condiţiilor de secetă pe 90 la sută din teritoriul R. Moldova, se mai arată în Comunicatul de presă al Ambasadei SUA.

USAID, finanţat de Guvernul SUA, furnizează asistenţă economică şi umanitară în mai mult de 100 de ţări ale lumii. PDA, program cu o durată de cinci ani, face parte din eforturile USAID în R. Moldova şi are drept scop susţinerea antreprenoriatului privat. PDA acordă servicii de consultanţă şi asistenţă tehnică fermierilor mici şi mijlocii pentru a putea fi îmbunătăţită competitivitatea pe plan extern a produselor agricole din R. Moldova, pentru a spori veniturile rurale şi oportunităţile de angajare. – Moldova.ORG

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.