Diplomaţii români ne invită să descoperim România

Autor: Angelina Olaru

Ieri, cu ocazia sărbătorii Mărţişorului, Ambasada României a reunit reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate în RM. Gazdele au oferit mărţişoare şi flori tuturor oaspeţilor străini şi jurnaliştilor, aducând şi la Chişinău atmosfera sărbătorii de primăvară. Totodată, corpul diplomatic al Ambasadei i-a îndemnat pe cei prezenţi să descopere România, ca destinaţie turistică de excepţie.

Participanţii la întâlnire şi-au urat unii altora un bun început de primăvară. „O prietenie se consolidează prin cunoaşterea tradiţiilor, când persoanele respective sunt invitate să ia parte la tot ce înseamnă bucuria pe care o reprezintă o asemenea sărbătoare. Am profitat de acest început de primăvară, pentru a invita prietenii noştri atât din RM, cât şi colegii de la alte ambasade, pentru a împărtăşi împreună cu ei bucuria Mărţişorului”, a declarat Excelenţa Sa Filip Teodorescu, ambasadorul României în RM. Cu acest prilej, Compania românească de turism „Ways business solutions” (www.ways.md) a făcut o prezentare a României turistice, cu multiplele sale oferte.

Paradisul natural românesc cu cele mai vechi urme ale civilizaţiei umane de o vechime de circa un milion de ani, celebrele mănăstiri bucovinene, Transilvania, Maramureş, bucătăria naţională, tradiţiile populare – sunt doar câteva dintre elementele de interes maxim. „Începând cu 2007, numărul celor care au solicitat vize turistice a crescut considerabil. Totodată, prezenţa unor companii turistice din România – care, de altfel, au un parteneriat foarte bun cu agenţiile de turism din RM – reuşeşte să-i pună alături pe toţi cei care vor să contribuie la dezvoltarea turismului, pentru a oferi servicii de calitate persoanelor care vor să viziteze atât RM, cât şi România. Ne interesează să ne vadă ţara fie cei din partea misiunilor diplomatice, fie din partea prietenilor de aici, pentru că există frumuseţi care se află în apropiere”, a remarcat dl Filip Teodorescu.

Oferte turistice pentru toată lumea

Compania „Ways business solutions” a reuşit să aibă schimburi turistice mixte, în sensul că turiştii care vizitează România pot vizita şi RM. În cadrul unor excursii cu caracter cultural, se pot îmbina obiective turistice de interes din România cu cele din RM, precum ar fi un drum al vinului care începe din România şi se termină aici, sau excursii la monumente istorice din dreapta Prutului şi din RM.

„România e altfel decât se vede la ediţiile de ştiri TV. Vă îndemnăm să cunoaşteţi o Românie cu multe monumente de cultură, arhitectură, cu locuri deosebite, precum Delta Dunării, Sighişoara, Sibiul – capitala culturală europeană, Braşovul, staţiunile montane de importanţă naţională şi internaţională. Avem oferte avantajoase pe tor parcursul anului, pentru toate categoriile sociale, cu venituri diferite”, a menţionat Mariana Iuga, şefa Biroului de promovare şi informare turistică al României în RM. Moldovenii merg, îndeosebi, la munte, la staţiunile Sinaia, Buşteni, Predeal, Poiana-Braşov. De asemenea, foarte mulţi preferă să se odihnească la Vatra Dornei şi la Slănic-Moldova. Alţii aleg să meargă la Sovata pentru băi şi tratamente. „Venim cu oferte speciale pentru staţiunile balneare. Mai ales că o treime din apele minerale din Europa se află în România. Propunem pachete de şapte zile, care includ cazare, mic dejun şi două proceduri la diverse staţiuni. Preţurile variază între 70 euro şi 180 euro pentru zece zile la un hotel de trei stele”, a mai spus Mariana Iuga. Aceste campanii turistice deja se derulează de la 1 martie şi se vor încheia la 30 mai. O altă ofertă va fi la toamnă.

În mod tradiţional, în ajunul sezonului estival, agenţiile de turism vor desfăşura campania „Litoralul pentru toţi”, la preţuri de la 70 euro în sus (www.romania travel.com).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.