Importanţa unui mod sănătos de viaţă promovat la tabară „Camping” Audio

De Victoria Ungureanu

În cadrul săptămânii sănătăţii a fost organizat activităţi timp de două zile la tabăra de odihnă „Camping”, de către coaliţia pentru promovarea legii şi activităţii de voluntariat . Activităţile au fost realizate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, Direcţiei Generale Educaţiei Tineret şi Sport al Municipiului Chişinău, cu suportul financiar al Fundaţiei „Soros Moldova”, Agenţiei Suedeze pentru dezvoltare şi cooperare internaţională şi din sursele proiectului Ministerului Sănătăţii.

Iniţiatorul proiectului „Fortificare asistenţei medicale primare în Moldova” este Ministerul Sănătăţii, iar activităţile din săptămâna sănătăţii au fost preluate de centrul de resurse tineri şi liberi, responsabili fiind Antoniţa Fonari şi Oxana Ţurcanu.

Şcoala de vară şi-a propus ca scop intruirea unui grup de tineri despre modul sănătos de viaţă, alimentaţia sănătoasă, managmentul stresului în baza materialelor şi broşurilor ofrite de către Ministerul Sănătăţii. Pentru proiect au fost selectaţi 20 de tineri care sunt reprezentanţi ai consiliilor locale de tineret din întreaga republică, inclusiv coordonatori de programe de voluntariat din cadrul ONG-urilor locale.

Subiectele prezentate celor circa 300 de copii de la tabăra „Camping”, Vadul lui Vodă au fost alimentaţia corectă, daunele drogurilor, fumatului şi alcoolului.
 

Chiar dacă efectele activităţilor nu au fost vizibile din start, tinerii participanţi la proiect speră că totuşi au reuşit să le reamintească copiilor despre importanţa unei mod sănătos de viaţă. La sfâşitul celor 2 zile de activităţi tineri, instructorii au primit câte un certificat prin care li se mulţumeşte pentru implicarea în acest proiect.

Detaliile au fost oferite de Ana Condrat, coordonator program voluntariat al Asociaţiei „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”.

Mai multe detalii aflaţi în materialul audio anexat.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.