INTERVIU Mihai Cimpoi: Uniunea de astăzi nu are nimic cu vechea Uniune a Scriitorilor (AUDIO)

De Stela Roman

Chişinău (Moldova.ORG) — Rugat să răspundă la câteva întrebări, d. Mihai Cimpoi a fost foarte deschis la propunere, însă a ramas laconic în răspunsuri.

Cum caracterizaţi situaţia actuală în Uniune?

E o atmosferă de creaţie, o atare atmosferă presupune şi polemici, şi discuţii în contradictoriu.

De ce credeţi că sunt atâta discordie şi contradicţii?

Nu sunt discordii, nu sunt contradicţii. Este pluralism de idei.

Dar la ce am asistat astăzi, era foarte multă gălăgie.

Aşa vă pare de la distanţă, asta e o atmosferă normală de lucru.

Dumneavoastă sunteţi de acord cu spusele d. Arcadie Suceveanu că de când a venit d. Valeriu Matei, el se simte marginalizat?

Nu ştiu ce înseamnă marginalizare. El a avut postul de vice preşedinte care îi dădea dreptul să aibă idei, să aducă bani, ceea ce nu s-a întâmplat.

Cum comentaţi afirmaţia d. Mircea Ciobanu, precum că Uniunea de azi este o Transnistrie spirituală şi o continuare a Uniunii din perioada trecută?

Nu este aşa. Uniunea de astăzi are cu totul alt rol, este un sindicat de breaslă şi nu are nimic cu vechea Uniune a Scriitorilor. Noi cunoaştem activitatea altor Uniuni, din alte ţări şi sunt exact ca a nostră. Aceasta este o învinuire pripită şi nechibzuită.

Ce părere aveţi despre pomisiunile d. Suceveanu când devine preşedinte?

Sunt promisiuni bune, electorale.

Dumneavoastră ce schimbări prevedeaţi în cazul în care aţi fi reales preşedinte?

În primul rând schimbări a echipei de administrare, fiincă avem nevoie de o echipă care să lucreze deja cu metode noi, programe, proiecte, să cunoască bine cel puţin calculatorul, să cunoască engleza. Astăzi nu mai poţi comunica cu lumea fără cunoaşterea limbii engleze şi nu mai poţi obţine proiecte şi programe fără a o cunoaşte şi a cunoaşte o terminologie specifică caracteristică proiectelor.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.