Preşedintele României s-a întâlnit cu profesori români din regiunea transnistreană

Preşedintele României, Traian Băsescu, a primit miercuri, 23 martie a.c., la Palatul Cotroceni, o delegaţie de profesori români din unităţile de învăţământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Delegaţia se află la Bucureşti pentru convorbiri cu reprezentanţi ai autorităţilor române, în baza unei iniţiative a Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

Preşedintele României a mulţumit delegaţiei pentru acceptarea invitaţiei de a veni la Palatul Cotroceni şi a subliniat preocuparea constantă a statului român pentru etnicii români care trăiesc în regiunea din stânga Nistrului.

Membrii delegaţiei au mulţumit pentru sprijinul acordat de statul român şi, în particular, de preşedintele României şi au manifestat speranţa că această susţinere va continua. În acest context, au făcut o prezentare succintă a problemelor cu care se confruntă şcolile româneşti din regiunea transnistreană.

Preşedintele Traian Băsescu a mulţumit pentru informaţiile transmise şi a dat asigurări că, şi de acum înainte, autorităţile române vor acorda o atenţie specială problemelor cu care se confruntă etnicii români din regiunea transnistreană.

Iar în data de 22 martie, delegaţia directorilor din instituţiile de învǎţǎmânt cu predare în limba românǎ din regiunea transnistreanǎ a fost primitǎ de Preafericitul Pǎrinte Patriarh Daniel în Palatul Patriarhiei.

În cadrul întrevederii, care s-a desfǎşurat în Sala „Sanctus Johannes Cassianus”, au fost prezentate problemele cu care se confruntǎ învǎţǎmântul din regiunea transnistreanǎ.

Preafericitul Pǎrinte Patriarh Daniel i-a felicitat şi încurajat în slujirea jertfelnicǎ pe care o desfǎşoarǎ.

“Ne bucurǎm cǎ sunteţi aici prezenţi. Mulţumim domnului secretar de stat al departamentului românilor de pretutindeni, Eugen Tomac, pentru cǎ a organizat aceastǎ întâlnire. Dorim sǎ vǎ felicitǎm pentru activitatea pe care o desfǎşuraţi acolo ca apostoli ai latinitǎţii”, a spus Preafericirea Sa.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.