O dietă sănătoasă cu produse naturale

De Irina Gherasimov/ Chişinǎu / Moldova.ORG/ — Vreţi să aveţi o dietă sănătoasă , care să nu vă solicite multe resurse materiale? Optaţi pentru alimentele primitive care sânt la începutul lanţurilor trofice.

Pe lista recomandărilor se află algele, ciupercile, peştii mici şi drojdia. Se pare că aceste alimente au o concentraţie optimă de nutrienţi la suta de grame.

Alimentele aflate la baza lanţurilor trofice au două calităţi pe care ar trebui să le introducem în dieta zilinică.
Nutriţionistul Şerban Damian ne spune: “proteine, minerale, vitamine şi enzime concentreză nutrienţi de bună calitate. Toate aceste alimente sunt rezultate din specii involuate, ele ne ajută la detoxifierea corpului nostru tocmai prin puritate şi prin structura lor simplă”.

“Este vorba în primul rând despre drojdia de bere. Aceasta nu trebuie folosită doar pentru aluaturi, o puteţi adăuga cu succes în salate în formă uscată. Aceasta este o sursă de vitamine B şi de antioxidanţi. Drojdia de bere uscată poate fi un ajutor excelent inclusiv în curele de slăbire care conţine foarte mult crom şi ne ajută la liniştirea poftete dulce”, a mai adăugat nutriţionistul.

Tot într-o salată de legume pute-ţi adăuga alge. Acestea se lasă 30 de minute în apă, se taie în bucăţi mici şi se adaugă în orice salată, fără să-i schimbe gustul. Acestea conţin vitamine şi minerale de calitate excelentă şi pot fi oferite, fără frică, inclusiv copiilor. De asemenea, algele conţin foarte mult iod, ajută la echilibrarea metabolismului în special pe disfuncţiile tiroidiene şi hipofizare.

Ciupercile, care se află la baza lanţului trofic, sunt excelente pentru imunitate. Aflaţi că multe dintre elementele nutritive ale acestora se găsesc în partea exterioară a pălăriei deci nu le curăţaţi. Deasemenea ele îşi păstrează calităţile nutriţionale şi dacă sunt preparate termic.

Şi scoicile pot fi consumate zilnic. Acestea conţin cantităţi însemnate de fier şi sunt perfecte dacă provin din ape curate.

Peştii mici sânt soluţia optimă pentru sănătatea de individiat, ele se hrănesc cu plankton care se află la baza unui lanţ trofic şi n-au acumulat elemente inocive. Mercurul este acumulat doar la peşti de dimensiuni mari, în privinţa concentraţiei de mercur, tonul poate fi cel mai periculos. Aflaţi, însă, că doar exemplarele mari conţin acest element.Tonul alb din conserve poate fi o concepţie sănătoasă.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.