Chişinău / Moldova.ORG/ — Toate alimentele de origine vegetală sunt curative şi sunt capabile de a prelungi durata de viaţă a omului. La fel ca şi majoritatea agenţilor raţionali ca sucurile, ce ocupă un loc foarte important.
Stors din fibre grele,fiind o sursă bogată de nutrienţi, vitamine şi microelemente care sunt instantaneu absorbite de către organism.
Efectul sucurilor naturale sunt cu adevărat unice. Pe lângă faptul că acestea au un efect revigorant şi de restaurare asupra organismului, sucurile au proprietăţi stimulatoare biogene, care, în final duc la creşterea eficienţei şi au un efect pozitiv asupra procesului de recuperare a organismului.
Privind eficacitatea sucurile proaspete, ele nu poat fi comparate cu apa minerală, chiar şi cea mai bună fiind.
Sucul de portocale
Conţinut: Vitamina A, C, cantităţi mici de vitamine K, E, B-6, B-2, B-1, biotină, acid folic, inozitol, niacină, bioflonaid, 11 aminoacizi, minerale (calciu, clor, fosfor, potasiu, cupru, fluor, fier, magneziu, siliciu şi zinc).
Proprietăţi pozitive:
Acest suc ajută la prevenirea răcelii, creşte tonusul, ameliorează oboseala şi întăreşte vasele sangvine. Util în ateroscleroză, hipertensiune arterială, inflamarea articulaţiilor, probleme cu ficatul şi plămânii, pneumonie, inflamaţia gingiilor, anemie şi alte boli de sânge, temperatură, de presiune înaltă, probleme digestive, scorbut, boli de piele, epuizare. Sucul de portocale este un stingător de sete bun.
Precauţii:
În ulcer gastric, ulcer duodenal, gastrită cu aciditate mare şi tulburare a intestinului este mai bine să diluaţi jumătate de suc. Ţineţi minte că, un exces de sucuri citrice duce la creşterea acidităţii şi elimină calciul din organism.
Recomandări:
Persoanele care suferă de constipaţie cronică, au nevoie de 2 portocale pe zi, sau să bea sucul pe stomacul gol şi înainte de culcare. În general, este recomandat să nu folosiţi mai mult de 3-6 pahare mici, de suc timp de o săptămână. Atunci când este utilizat mai des şi în special în sport este recomandat pentru a neutraliza aciditatea.
Ar trebui să beţi suc, când aveâi febră şi ca un mijloc de prevenire şi tratament de avitaminoză.Uneori, sucul de portocale este utilizat pentru tratarea rănilor infectate şi ulcere, deoarece include o mulţime de producţii volatile.
Suc de mere
Conţinutul de vitamine: B-6, B-2, B-1, A, C, biotina, acid folic, acid pantotenic (vitamina B-5), minerale: clor, fosfor, potasiu, cupru, fluor, fier, magneziu, sodiu, siliciu şi sulf.
Aspectele pozitive ale sucului de mere: utilizat pentru a preveni ateroscleroza, boli la ficat, vezica urinară, rinichi, pietre la rinichi, inflamaţia articulaţiilor, artrită şi greutate. Pectina din sucul de mere cu pulpă, normalizează funcţiile intestinului, creează un jeleu, cum ar fi masa în intestin, care absoarbe diferite otrăvuri.
Are conţinut ridicat de zahăr şi acizi organici, ce contribuie la recuperarea rapidă, după efort fizic. Sucul este deosebit de util pentru piele, păr i unghii, anemie, gastrită cu aciditate scăzută. Sucul de mere previne şi tratează răcelile, gripa, infecţiile intestinale, elimină toxinele din intestine, elimină constipaţia şi indigestia. Întinereşte organismul şi poate încetini procesul de îmbătrânire.
Precauţii: sucul este contraindicat celor cu gastrită acută, ulcer peptic şi pancreatită.
Noi nu recomandăm sucul de mere acru în procesele inflamatorii de pancreas, ulcer duodenal, gastrită cu aciditate mare a conţinutului gastric.
Recomandări: sucul de mere se poate bea fără a afecta starea de sănătate, până la un litru pe zi. Sucul de mere acru, diluat pe jumătate apa minerală, moale.