Misterul crucii din miezul lemnului (VIDEO)

De Adriana Agapii/ Chișinău / Moldova.ORG/ — Lumea e plină de mistere, iar noi înşine suntem nişte minuni ale creaţiei.

Pământul românesc nu încetează să ne uimească de fiecare dată cu câte o descoperire sau poveşti incredibile. Acesta este şi cazul unei cruci apărute în miezul unui lemn din satul Budeşti, judeţul Maramureş, România.

În bisericuţa din lemn din satul Budeşti se înghesuie multă lume zi de zi să vadă minunea crucii din miezul lemnului, expusă aici.

Descoperirea a fost făcută în data de 30 martie 1998, în perioada Postului Paştilor, de către profesorul Tepei de la şcoala din Budeşti. Acesta a fost în pădure după lemne, a tăiat copacul cu drujba, a crăpat butucul de lemn şi în miezul lemnului a apărut Sfânta Cruce.

Cum şi de unde a apărut crucea în miezul lemnului nimeni nu poate explica. Creştinii din localitate sunt de părere că Dumnezeu le-a trimis un semn tocmai în postul Sărbătorilor de Paşti.

Însăşi biserica în acre este expusă crucea este una senzaţională. Biserica de lemn din Budeşti Josani este o biserică de lemn în stil maramureşean, care datează din anul 1643. Această construcţie a fost considerată“magnifică” pentru epoca sa şi mult timp după aceea. Biserica a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial al UNESCO în decembrie 1999.

Pictura murală din biserică datează din anul 1762.

Nici drujba şi nici securea nu au putut nimici sfânta cruce din miezul lemnului, iar acest mister minunează atât locuitorii satului, cei care vin zilnic de se închină la cruce, cât şi turiştii şi pelerinii ce se roagă pentru prima dată la ea.

Cum a putut să se formeze această cruce în interiorul lemnului şi de cât timp stă ea ascunsă acolo? Sunt întrebări la care poate că niciodată nu vom afla răspuns, dar să veniţi şi să vă închinaţi la ea merită.

Distanţa de la Chişinău până la Budeşti este de 488 km.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.