Află cum obții grant pentru dezvoltarea afacerilor

De Catalina Gromov

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei organizează un șir de seminare pentru întreprinzători din mai multe regiuni ale țării, referitoare la modalitatea de a obține grant-uri pentru dezvoltarea afacerilor. Ciclul de seminare informaționale se vor desfășura în perioada 21 septembrie-31 octombrie 2010 și fac parte din proiectul „Ameliorarea Competitivităţii". Proiectul este susținut financiar de către Banca Mondială și va fi prezentat la filialele Bălţi, Cahul, Edineţ, Soroca, Găgăuzia, Hânceşti, Orhei, Tighina şi Ungheni ale CCI a Moldovei.
Potrivit directorului departamentului Economie al CCI a Moldovei, Sergiu Harea, vor fi organizate și întruniri cu membrii asociațiilor de business.

„Proiectul respectiv oferă noi oportunităţi pentru sporirea competitivităţii companiilor autohtone, ceea ce le va permite accesul mai uşor pe piaţa naţională şi internaţională. Am decis să informăm întreprinzătorii din teritoriu, pentru ca şi ei să aplice la proiect, în termene optime, şi să beneficieze de servicii calitative de consultanţă, cu rambursarea a 50% din valoarea acestora", a menționat Sergiu Harea.

Agenţii economici pot solicita asistenţă pentru un vast ansamblu de servicii precum: implementarea sistemelor de calitate, implementarea şi îmbunătăţirea managementului informaţional, sisteme de control şi evaluare, elaborarea business planului,efectuarea cercetărilor de marketing, planificare şi promovare. De asemenea, vor fi oferite cofinanţări pentru planificarea strategiilor în afaceri, inclusiv elaborarea produselor şi serviciilor noi, planificarea investiţiilor, elaborarea studiilor de fezabilitate, implementarea planurilor de reorganizare şi restructurare, training-uri pentru personal.

Noua componentă de grant-uri, care a fost lansată recent, prevede cofinanţarea prestării serviciilor de consultanţă, în valoare totală de 1,5 mln dolari SUA, oferit de Banca Mondială. Mecanismul de grant va rambursa 50% din costurile serviciilor de consultanţă şi cheltuielile implementării standardelor de calitate de către întreprinderile din ţara noastră.

Proiectul „Ameliorarea Competitivităţii" se desfăşoară în perioada 2007-2011 și are drept scop sporirea competitivităţii întreprinderilor prin îmbunătăţirea mediului de afaceri şi modernizarea sistemului de metrologie, standardizare, testare şi calitate.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare