Cum să te îmbraci la serviciu, ca să fii de succes

De Mariana Nicolaev/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Pentru majoritatea dintre noi, locul de muncă, este o a doua casă. Ne dedicăm, o mare parte a timpului, pentru a ne realiza ca persoanalităţi, pentru a creşte statutul social şi pentru a ne întreţine pe noi şi familia.

O dată trecut de interviu şi postul devine al dumneavoastră, rămâne întotdeauna problema: „Cu ce mă îmbrac azi?”. Cu excepţia cazului în care, aveţi un serviciu care necesită purtarea unei uniforme, alegerea hainelor pentru serviciu este foarte dificilă, atunci când îţi dai seama că, aspectul tău, va genera atitudinea cu care vei fi primit.

Bineânţeles că, sunt companii, care impun anumite standarde, cum ar fi băncile, sau marile companii.

Dar cum ne îmbrăcăm undeva, unde nu există un anumit cod de etichetă?

Primordial este, sigur că, aspectul estetic al vestimentaţiei, hainele trebuie să fie curate si călcate, machiajul în cazul femeilor, să fie discret, iar unghiile curate şi nu prea lungi şi, cel mai important, îmbrăcaţi-vă conform postului la care aspiraţi.

De exemplu, dacă doriţi să fiţi manager, îmbrăcaţi-vă la fel ca managerii din companie.

Garderoba de birou a oricărui bărbat, trebuie să cuprindă, minim doua costume clasice. În cazul în care, job-ul dumneavoastră, presupune contacte sociale dese şi ieşiri în societate, în interes de serviciu – dineuri, cocktail-uri, prânzuri şi cine de afaceri – necesarul vestimentar minim creşte la trei-patru costume. Orice garderobă de afaceri, trebuie să cuprindă, cel puţin patru cămăşi albe, simple.

Alte culori, care au fost introduse de câţiva ani, în categoria etchetelor de afacere, sunt: bleu, roz, olive, bej şi crem.

E bine, să cunoaşteţi,  în ce ar trebui să vă îmbrăcaţi, dar e neapărat să ştiţi, ce nu ar trebui să purtaţi: haine rupte sau şifonate, haine foarte largi sau foarte strâmte, pantaloni scurţi sau fuste mini, pantaloni cu talie foarte joasă, şepci si alte „podoabe capilare”.

Desigur că, nu toate companiile impun angajaţilor, un anumit cod vestimentar. În acest caz, sintagma „dress for success“, este necesară, pentru a te regăsi pe tine însuţi, în tot ceea ce faci şi de a-ţi proiecta personalitatea şi aspiraţiile, în toate aspectele vieţii, inclusiv în codul vestimentar adoptat.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare