De Victor Neaga/ Chişinǎu / Moldova.ORG/ — Mulţumită legendelor urbane, a poznelor şi a folosirii pseudonimelor există câţiva oameni care au reuşit să ajungă celebri fără să treacă, de fapt, prin tumultul vieţii. Unii dintre aceştia au fost folosiţi, ilegal, în scop publicitar sau ca personaje ale unor farse. În fiecare dintre cazuri, misterul care îi învăluie a ajutat doar la construirea unei false celebrităţi. Este şi cazul unui fotbalist pe nume Masal Bugoluv, care chipurile ar fi din Republica Moldova.
Se pare că o dată la câţiva ani apar zvonuri despre atleţi misterioşi din ţări îndepărtate al căror talent garantează schimbări ale domeniului sportiv. Unul dintre cele mai actuale exemple este cel al lui Masal Bugolov, o presupusă minune în fotbal, în vârstă de şaisprezece ani, originar din Estul Europei şi anume din Moldova. Informaţiile despre acest talent au apărut iniţial pe paginile de internet şi pe forumuri conform cărora era descris drept un atacant riguros care deja jucase în echipa naţională a Moldovei. La puţin timp, cei mai importanţi jucători de fotbal, renumiţi în lumea întreagă pentru viteză şi pentru degajare, au făcut istorie. Celebrul site goal.com a publicat informaţii despre jucător, iar la începutul lunii iulie 2009 chiar şi ziarul britanic „The Times” a preluat ştirea, clasificându-l pe Bugoluv drept „cel mai bun din Moldova” şi propunându-l pentru o posibilă schimbare la faimosul club sportiv din Londra, Arsenal.
Însă, cu cât apăreau mai multe zvonuri despre „Messi”, acesta devenea din ce în ce mai suspect. După ce i s-a verificat trecutul, administratorul unei pagini web, Neil McDonnell a fost capabil să demonstreze adevărul: Masal Bugolov nu existase. De fapt, toate ştirile difuzate în întreaga lume nu fuseseră decât o farsă, chipurile, promovată de un irlandez îmbuibat de informaţii false care au circulat pe parcursul întregului campionat de fotbal. Pentru a verifica încrederea mass-mediei a hotărât să inventeze propriul său jucător. Cu ajutorul articolelor false de pe site-ul Wikipedia, a postărilor pe internet şi a articolelor falsificate de agenţia „Associated Press” a creat un cult despre ceea ce s-a dovedit a fi cel mai renumit jucător de fotbal care nici măcar nu existase vreodată.