De Victor Neaga/ Chişinǎu / Moldova.ORG/ — Fujitsu lansează primul său monitor 2 în 1 destinat atât aplicaţiilor 2D, cât și celor 3D, făcând utilizarea monitoarelor 3D profesionale mai practică și mai rentabilă. Incorporarea ambelor funcţii într-un singur monitor de desktop, de 23 de inci, permite utilizatorilor să treacă de la aplicaţiile 2D de înaltă performanţă la aplicaţii 3D de specialitate printr-o simplă apăsare de buton, iar ochelarii polarizaţi, extrem de ușori și fără baterii, înlesnesc o experienţă 3D compatibilă cu RealID.
Fujitsu se adresează profesioniștilor din domeniul graficii asistate de calculator, care utilizează aplicaţii grafice extrem de solicitante, precum CAD/CAE, simulatoare, sau sisteme de procesare a datelor provenite de la sateliţi. Alte segmente de piaţă ţintite sunt cel arhitectural și de design, cel al publicităţii, consultanţei medicale și în vânzări, în care programele 3D încep să fie utilizate pe scară largă.
Noul monitor P23T-6 FPR 3D, de la Fujitsu, oferă o imagine luminoasă, clară și intensă, lipsită de interferenţe, prin incorporarea celei mai noi tehnologii 3D Filmtype Patterned Retarder (FPR). Unghiul de vizionare larg permite unor grupuri restrânse să se bucure de adâncimea perspectivei 3D chiar și în cazul prezentărilor făcute în timpul zilei.
Asemenea altor familii de monitoare Fujitsu, noul model 3D este montat pe un suport ergonomic 4 în 1, fiind dotat cu o carcasă extrem de sofisticată, câștigătoare a prestigiosului premiu pentru design reddot, în 2011. Graţie LED-urilor și unor caracteristici precum senzorul de luminozitate automat și funcţiei Eco mode, consumul de curent în timpul utilizării este extrem de redus, iar în stand-by, modelul este dotat cu funcţia patentată a Fujitsu, 0-Watt.
„Monitorul dual economisește atât bani – pentru că nu mai e nevoie să cumpăraţi un monitor separat pentru aplicaţiile 3D – cât și spaţiu de birou. Unghiul de vizionare larg îl face ideal pentru utilizarea în spaţii publice deschise, cum ar fi muzee, universităţi și saloane de expoziţii, în care utilizarea tehnologiei 3D poate oferi o experienţă educativă captivantă și distractivă, sau o metodă percutantă de prezentare a unor produse,” spune Dieter Heiss, Head of Workplace Systems la Fujitsu Technology Solutions.
Printre alte caracteristici speciale ale gamei de produse Superioare se află o paletă de culori compatibilă cu DICOM, ce permite utilizarea cu aplicaţii medicale de specialitate, iar marea varietate de interfeţe de conectare mărește compatibilitatea cu diverse tipuri de PC-uri, staţii de lucru și staţii de lucru mobile. Pentru a obţine cele mai bune performanţe 3D cu noul monitor, Fujitsu recomandă utilizarea unor plăci grafice compatibile cu tehnologia quad-buffering, cum ar fi gama de staţii de lucru CELSIUS, de la Fujitsu.