Guvernul Ucrainei a aprobat: Patrule comune la granița cu Republica Moldova și alte țări!

Guvernul ucrainean a aprobat săptămâna aceasta un plan pentru organizarea de patrule comune la granițele cu România, Republica Moldova, Polonia, Slovacia și Ungaria, relatează agenția Interfax Ucraina.

În document se solicită de asemenea luarea de măsuri de îmbunătățire a patrulării comune la graniță cu organismele de supraveghere a frontierelor din Polonia, Slovacia, Ungaria și R. Moldova, prin inspecții comune la frontieră în cadrul cărora se vor folosi dispozitive tehnice, precum și prin programe de instruire comune.

Cât despre Republica Moldova, conform sursei citate aceasta a promis adoptarea proiectului de lege privind un nou acord bilateral cu Ucraina care să reglementeze controlul persoanelor, bunurilor și al mijloacelor de transport care traversează granița dintre cele două țări.

Documentul adoptat de guvernul de la Kiev detaliază modul de desfășurare a schimbului de date statistice și de informații analitice între Ucraina și România la granița dintre cele două țări, precum și cel al contactelor la punctele de frontieră ucraineano-moldovene.

De asemenea, autoritatea ucraineană însărcinată cu supravegherea granițelor și Ministerul ucrainean de Externe trebuie să asigure condițiile pentru primirea de asistență permanentă din partea Agenției europene pentru supravegherea frontierelor — Frontex, Grupului UE de sprijin pentru Ucraina, Misiunii UE pentru reforma sectorului de securitate civilă din Ucraina (EUAM) și a Misiunii UE de asistență la frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.