Au adus ilegal din Franţa o substanţă psihotropă. O profesoară şi complicii ei, trimişi în judecată

O profesoară de clasele primare de la un liceu din Orhei şi şapte complici de-ai ei, membri ai unui grup criminal, vor fi trimişi în judecată pentru trafic de droguri. Aceasta după ce au adus prin contrabandă din Franţa o substanţă psihotropă, care a fost prelucrată şi comercializată în diferite raioane ale ţării.

Procuratura municipiului Chişinău şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au anunţat marţi, 22 noiembrie, că au finalizat urmărirea penală şi eu trimis în judecată cauza penală de învinuire a 8 membri ai unei grupări criminale, specializate în contrabandă şi punerea ilegală în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari (buprenorfin „SUBUTEX”).

Potrivit probelor acumulate, membrii grupării criminale au introdus substanţa psihotropă – buprenorfin (SUBUTEX) pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă din Franţa, tăinuindu-o de controlul vamal. În Republica Moldova substanţa indicată a fost prelucrată şi comercializată în diferite raioane ale ţării.

Urmare a unui complex de măsuri speciale de investigaţii, realizate în vara acestui an în raioanele Rezina şi Orhei au fost reţinuţi opt membri ai respectivului grup criminal.

Inculpaţii au vârstele cuprinse între 23 şi 39 de ani, sunt locuitori ai raioanelor Orhei, Rezina şi Rîbniţa, printre aceştia figurând şi o profesoară de clasele primare de la un liceu din Orhei. În cadrul percheziţiilor corporale şi în locuinţele acestora au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari şi bani proveniţi din activitatea criminală.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate de procurori, inculpaţii riscă până la 15 ani închisoare.

Operaţiunea de documentare a acţiunilor ilicite ale inculpaţilor a fost realizată de procurori, de comun cu ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, în colaborare cu angajaţii Direcţiei Antidorg din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP al MAI.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.