Serviciul Fiscal de Stat anunţă: Dările de seamă pe hârtie nu vor mai fi acceptate!

Serviciul Fiscal de Stat anunță agenții economici care au în subordine mai mult de cinci angajați că, începând cu data de 1 martie, dările de seamă pe hârtie nu vor mai fi acceptate. Astfel, pentru a evita neraportarea fiscală sau reținerea acesteia, Serviciul Fiscal de Stat vine cu un apel către această categorie de contribuabili să se aboneze la serviciile electronice fiscale cât mai rapid.

Raportarea electronică a devenit obligatorie  în urma modificării  art. 187 din Codul Fiscal al RM. Procesul de conectare a acestei categorii de contribuabili a demarat încă din data de 1 ianuarie 2017, iar această obligație se referă și la cei care desfășoară activitate profesională în domeniul justiției.

Prin această acțiune, contribuabilii vizați vor beneficia de o colaborare mai rapidă și eficientă cu organul fiscal. Aceștia nu vor mai avea necesitatea să se deplaseze la oficiile teritoriale ale SFS, economisind din timpul lor.

Totodată, contribuabilii conectați la serviciile electronice fiscale vor fi informați rapid și cu regularitate despre ultimele evenimente și informații ce țin de1 administrarea fiscală.

Până în prezent, din totalul de 3862 agenți economici la care, începând cu anul 2017, a survenit obligația de a prezenta rapoarte în format electronic, nu s-au abonat la serviciile electronice doar 745 dintre ei (209 agenți economici și 536 de persoane care practică activitate profesională în domeniul justiției).

Neprezentarea în modul stabilit de legislație sau prezentarea tardivă a dărilor de seamă se va sancționa cu amendă în conformitate cu legislația în vigoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare