Șâfer și colegii lui au vârsta cuprinsă între 15-21 de ani. Își petrec zilele în Penitenciarul nr. 10 pentru minori din satul Goian. Chiar dacă sunt privați de libertate, ei nu sunt scutiți de a frecventa orele și de a-și face temele pentru acasă.
Pe 2 septembrie, la fel ca toți copiii de vârsta lor, ei au început un nou an școlar.
Eugen a ajuns în penitenciarul pentru minori în toamna anului trecut. Spune că s-a legat cu băieți răi, a furat și avea mereu probleme cu poliția până a ajuns… la penitenciar. A făcut asta când avea 14 ani. Evită să vorbească despre părinți și recunoaște că vina este în totalitate a lui.

După divorțul părinților, adolescentul a rămas sub supravegherea bătrânilor, întrucât ar fi fost influențat de tatăl lui să nu mai trăiască cu mama. Lucrul acesta îl spune atât mama și bunica lui Eugen, cât și directoarea penitenciarului, Liubovi Jignea-Suveică. Mai mult, în acea perioadă, tatăl lui Eugen se afla în penitenciar.
A mai înțeles că aici trebuie „să se corecteze și să nu mai fie agresiv în societate".
În prezența colegilor vorbește repede și le zâmbește deseori. Cu străinii, își alege cuvintele, se gândește mult înainte de a-și spune părerea și încearcă să vorbească frumos așa cum aude de la profesori. Folosește cuvinte precum „condamnat", „eliberare", „agresiv pentru societate".
„Am tencuit această suprafață", spune Eugen arătând cu mâna spre biserica din curte. „Am măsurat-o, am amorsat-o. Apoi am făcut mortar și cu mistria am aplicat pe suprafață. Apoi, cu drișca mică am îndreptat suprafața și a ieșit ce vedeți", spune mândru despre ceea ce a făcut tânărul.
- directoarea Penitenciarului nr. 10 pentru minori din Goian, Liubovi Jignea-Suveică
b) niciun copil să nu fie privat de libertate în mod ilegal sau arbitrar. Arestarea, deținerea sau întemnițarea unui copil trebuie să fie conformă cu legea și nu va fi decât o măsură extremă și cât mai scurtă posibil