În regiunea de sud a țării, sub razele calde ale soarelui de primăvară, prind culoare podgoriile familiei Croitoru. Acestea se întind pe o suprafață de 300 ha, transformându-se în locul unde se întâlnesc soiurile de viță-de-vie autohtonă cu cele spaniole, italiene, germane și franceze.
În urmă cu aproape trei decenii, familia Croitoru a decis să deschidă o vinărie. „La început cumpăram strugurii de la oamenii din localitate. Așa făceau toți vinificatorii atunci, dar după câțiva ani am înțeles că lucrurile trebuie să se schimbe”, povestește Tatiana Croitoru, oenologă și administratoare a Fautor Winery.
Astfel, în 2003 au fost plantați primii butași, iar în fiecare an soiurile deveneau tot mai diverse. De asemenea, familia Croitoru a înțeles că domeniul de vinificație are nevoie de curaj. De aceea, au experimentat, s-au implicat și îndrăznit să creeze cupaje nebănuite, care au adus rezultate uimitoare la concursurile internaționale. Astfel, Fautor a devenit cea mai premiată cramă din Republica Moldova, adunând peste 1500 de premii.
Vinul cu care se laudă crama este „NEGRE”, care în 2022 a fost recunoscut drept „cel mai bun vin roșu din lume”, depășind alți 5000 de concurenți.
„Cea mai frumoasă afacere este cea pe care o faci alături de familia ta. Lucrul cel mai important este să te ocupi cu ceea ce-ți place. Acesta este secretul oamenilor fericiți, dar și a celor care obțin succesul”, conchide fondatoarea vinăriei.
Vinurile Fautor sunt cunoscute și vândute în peste 30 de țări din lume.