„Vine cu nota de plată.” Șase moldoveni vorbesc despre libertate

Libertatea nu este un subiect la care te gândești în fiecare zi, totuși mulți spun că au simțit gustul libertății doar după ce au pierdut-o. Chiar dacă libertatea poate fi diferită, ea are un lucru comun –  oamenii liberi sunt fericiți. 

Șase personaje, care nu s-ar fi întâlnit într-un singur loc, în viața de zi cu zi, s-au reunit în cadrul noului episod al proiectului „Oameni simpli” pentru a povesti despre libertatea lor.

Ce este libertatea? Pentru libertate trebuie să lupți? Un om poate avea prea multă libertate? Ea presupune responsabilitate? Cetățenii din Republica Moldova sunt liberi?

Te invităm să-i cunoști pe 

  • Daniel Iarușevschi, fost deținut, care în prezent lucrează în domeniul IT,
  • Eugeniu Kroll, fost consumator de droguri, care acum este scriitor și liber cugetător, 
  • Anastasia Morozan, victimă a violenței în familie, liberă de această „închisoare” de doi ani, 
  • Nicolae Neghin, actor la teatrul Eugen Ionescu care a renunțat la Green Card pentru a se simți liber în Moldova, 
  • Anatol Hristea-Stan, fost activist Hyde Park, 
  • Anastasia Nani, jurnalistă și vice-directoare adjunctă la Centrul pentru Jurnalism Independent 

„COVID-19: Rezistența și Durabilitatea Societății Civile” este un proiect de 48 de luni finanțat de Uniunea Europeană (UE) și implementat de către ERIM (anterior IREX Europe) Obiectivul general al proiectului este de a încuraja rezistența și durabilitatea societății civile din țările Parteneriatului Estic, permițându-le să atenueze impactul imediat și pe termen lung al COVID-19. 
Acest material a fost creat și întreținut cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a redacției Moldova.org și nu reflectă neapărat opiniile Uniunii Europene.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.