Vârsta de aur și de argint? Șase persoane vorbesc despre îmbătrânire

Bătrânețea este o etapă inevitabilă în viața noastră. Fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, va ajunge la „vârsta de argint” și „vârsta de aur”. Este un subiect la care uneori evităm să ne gândim și despre care evităm să vorbim.

Dar când te poți considera bătrân? Ce faci când ai observat primele riduri sau fire cărunte? Există activitate după pensionare? Inima rămâne tânără la bătrânețe? Cum reacționezi când ai născut la 40 de ani? Dar  ce să faci când ai intrat în menopauză la 37 de ani?

Despre toate astea discutăm în acest episod al proiectului „Oameni simpli” cu șase persoane cu istorii de viață și vârste diferite:

Gabriela Șoric, profesoare la Catedra de geriatrie și medicina muncii a USMF„ N. Testemițanu”

Ion Călugăru, pensionar, expert în electroenergetică

Ana Focșa, pensionară, angajată la Salubritate 

Emilia Tutunaru, fostă profesoare, activistă locală în satul Vorniceni, raionul Strășeni

Rodica Nicov, designer vestimentar, mamă la 36 și, respectiv, 40 de ani 

Victoria Condrat, supraviețuitoare a cancerului, care a intrat în menopauză la 37 de ani.

„COVID-19: Rezistența și Durabilitatea Societății Civile” este un proiect de 48 de luni finanțat de Uniunea Europeană (UE) și implementat de către ERIM (anterior IREX Europe) Obiectivul general al proiectului este de a încuraja rezistența și durabilitatea societății civile din țările Parteneriatului Estic, permițându-le să atenueze impactul imediat și pe termen lung al COVID-19. 
Acest material a fost creat și întreținut cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a redacției Moldova.org și nu reflectă neapărat opiniile Uniunii Europene.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.