„Am urât-o în timp ce-am iubit-o.” Cinci persoane vorbesc despre singurătate

Pentru unii e dureroasă, pentru alții e vindecătoare. Unii o urăsc, alții o iubesc. Pe unii singurătatea îi face mai puternici, pe alții mai vulnerabili. Sunt doar câteva dintre gândurile celor cinci personaje ale ultimului episod de „Oameni simpli”.

I-am provocat să ne povestească ce înseamnă singurătatea pentru ei, când doare cel mai mult? De ce avem nevoie de singurătate? Față-n față cu ce ne pune aceasta? De ce societatea condamnă oamenii singuratici? E o stare temporară sau te poate însoți toată viața?

Am discutat despre singurătate cu:

Alexandra Samcov are 35 de ani, lucrează în domeniul IT  și declară că iubește singurătatea.

Andrei Vasilachi este autor de podcast de filosofie și locuiește în Canada de unsprezece ani. 

Violeta Balan are 52 de ani, lucrează într-o instituție publică și este mama lui Andrei Vasilachi.

Ștefan Gîncu este biciclist amator și a cutreierat 31 de state europene pe două roți.

Oxana Slobozian, o tânără care a locuit timp de nouă ani în SUA și a revenit  acasă.

Vezi episodul aici:

„COVID-19: Rezistența și Durabilitatea Societății Civile” este un proiect de 48 de luni finanțat de Uniunea Europeană (UE) și implementat de către ERIM (anterior IREX Europe) Obiectivul general al proiectului este de a încuraja rezistența și durabilitatea societății civile din țările Parteneriatului Estic, permițându-le să atenueze impactul imediat și pe termen lung al COVID-19. 
Acest material a fost creat și întreținut cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a redacției Moldova.org și nu reflectă neapărat opiniile Uniunii Europene.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.