„Corupția nu distruge atât material, cât moral.” Cinci persoane vorbesc despre corupția în educație

Corupția este un fenomen sensibil, despre care mulți cunosc, dar despre care puțini moldoveni vorbesc. În acest episod am deschis cutia Pandorei și am discutat despre actele de corupție în instituțiile de învățământ, despre contextul istoric și perspectivele de viitor. Am elucidat de unde vin tentațiile de a corupe și de a fi corupt și în ce mod ambele acțiuni afectează bunăstarea copiilor, părinților și profesorilor.

O floare și o cutie de ciocolată se consideră corupție? Care este granița fină dintre un gest bine intenționat și coruperea propriu-zisă?

Despre asta și multe altele aflați în noul episod Oameni Simpli, alături de:

Ana Axenti – mamă a trei copii, fondatoarea unei crește de tip familial

Victoria Griza – mamă a doi copii, profesoară de vioară

Cristina Nucă – mamă a trei copii

Patricia Oprea – elevă la un liceu din Chișinău

Diana Mămăligă – profesoară la un liceu privat

Am luat licența în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, promoția 2023. Totuși, am descoperit domeniul mult mai înainte. Timp de șase ani am moderat emisiuni radio pentru copii și tineri la o instituție publică locală. Mă pasionează în principal subiectele sociale și cele ancorate în știință. Deși evit explicațiile ezoterice și prefer o atitudine sceptică, mă fascinează subiectele complexe în deslușire.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.