Băile Felix

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Vreai relaxare, vacanţă, odihnă şi recuperare? Atunci te invit la Băile Felix. Este cea mai mare staţiune balneoclimaterică din România, ca potenţial de cazare (circa 7000 de locuri în hoteluri, pensiuni şi vile). Se află la 8 km de Oradea şi la 22 de km de hotarul cu Ungaria.

Prima mărturie documentară a existenţei staţiunii Băile Felix este din 1221 într-o diplomă a Vaticanului în care sunt menţionate apele termale de lângă cetatea Oradiei.

La ora actuală Băile Felix este cea mai mare staţiune din România cu funcţionare permanentă şi este destul de cunoscută atât pe teritoriul României cât şi în afara ţării.

Cărui fapt i se datorează renumele staţiunii?În primul rând, izvoarelor cu ape minerale şi termale, radioactive, oligotermale, bogate în calciu, sulf şi sodiu. Acestea ajută la tratarea diverselor afecţiuni precum reumatismele inflamatorii, diartrozelor, bolile sistemului nervos, ginecologice şi a stărilor post-traumatismale. Există aici baze moderne cu instalaţii speciale e pentru efectuarea hidroterapiei şi kinetoterapiei în bazine minerale, instalaţii cu aerosoli, electroterapie şi împachetări cu nămol şi parafină.

Renumele staţiunii se mai datorează şi prezenţei unei specii tropicale de plante – Lotus termal, care creşte în bazine amenajate din parcurile staţiunii şi pot fi admiraţi de toţi doritorii.

Clima cu ierni blânde şi veri temperate permite chiar şi în timpul frigului de iarnă o baie în apă geo-termală, în aer liber. Astfel că staţiunea este gata să primească turişti în orice anotimp.

Pentru cei care nu sunt interesaţi de recuperare sau doresc să îmbine recuperarea cu odihna activă, zona oferă diferite obiective turistice pentru vizitare, cum ar fi: Peştera Urşilor, Cetatea Ponorului cu Poiana Florilor şi Cheile Galbenei. Iar dacă urmaţi tratament de relaxare sau recuperare combinate cu o doză de aventură şi cunoaştere a frumuseţilor zonei, sunt sigură că vacanţa va fi una reuşită.

Distanţa de la Chişinău până la Băile Felix este de 712 km.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.