Caii-leoparzi au existat acum 25.000 de ani

De Adriana Agapii/ Chișinău / Moldova.ORG/ — Legendarele creaturi înfăţişate pe pereţii peşterilor acum 25.000 de ani în urmă nu a fost rezultatul imaginaţiei, ci realitate, caii-leoparzi chiar au existat.

Primele semne ale creativităţii umane s-au manifestat la începuturile civilizaţiilor şi au fost legate de apariţia lui „homo sapiens”. Ceea ce denumim cu un termen modern „artă” a fost un fenomen ce avea la bază practici magice bazate pe o credinţă animistă.

Multă vreme picturile rupestre din Franţa, de la Peche Merle au fost considerate rodul imaginaţiei bogate al oamenilor din paleolitic. Acest lucru era bazat pe testele ADN, care au arătat că caii care existau în acea perioadă nu erau decât negri sau în culori închise.

Se considera că omul preistoric îşi dezvolta spiritul creativ încă din acele vechi timpuri, dar de fapt aceste picturi redau doar realitatea.

Cercetările de ultimă oră realizate în baza a 31 de fosile din Siberia, vestul Europei şi Peninsula Iberică, au descoperit mutaţii care ar putea explica petele de leopard pe chipul cailor preistorici.

Cercetătorii de la Universitatea din York au făcut teste ADN pe oasele şi dinţii din Epoca de Piatră şi au descoperit o mutaţie ce ar fi putut genera petele negre pe fondul alb al cailor.

La cele 31 de fosile găsite în 15 locuri diferite din Europa, din Franţa până în Siberia, la şase dintre acestea au fost găsite genele asociate aspectului de leopard.

Fosilele găsite în Vestul Europei, în sud-vestul Franţei şi coasta Spaniei dovedesc că aceste creaturi legendare erau, de fapt, cât se poate de reale şi răspândite acum 25.000 de ani. Acest lucru ne îndeamnă să concluzionăm că desenele descoperite într-o peşteră din Franţa erau desprinse din realitate, nu erau doar fantezii.

La începutul secolului XX, când au fost găsite aceste picturi rupestre, toată lumea şi-a întrebare dacă aceste creaturi au existat cu adevărat, sau dacă au fost creaţii artistice. Astăzi putem afirma pe dovezi că legendarii cai-leoparzi chiar au existat.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.