Ceaiul verde – cea mai bună sursă de antioxidanţi

 De Luminiţa Gusina

Suntem obişnuiţi să numim ceai orice infuzie de plante cu apă fierbinte, adevăratul ceai este de fapt altul, a fost descoperit de chinezi şi este considerat elexirul vieţii, consumat în toate colţurile lumii datorită gustului deosebit şi proprietăţilor sale energizante şi terapeutice. Planta de ceai este întodeauna verde, simbol al vieţii şi energiei.

Ceaiul verde contribuie la creşterea metabolismului şi arde grăsimile. Polifenolii pe care îi conţine sunt antioxidanţi de 20 de ori mai puternici decât vitamina E şi contribuie la reducerea absorbţiei grăsimii în sânge şi la scăderea colesterolului. Teina din ceaiul verde are efecte asermănătoare cu cofeina din cafea , dar fără efecte secundare. Este un bun remediu pentru creşterea atenţiei şi nivelului de concentrare. Prin utilizarea fregventă a acestei băuturi se poate obţine scăderea în greutate, este redus riscul apariţiei cancerului la plămâni, la colon, la sân, la sistemul digestiv şi la piele.

Cercetătorii americani au demonstrat că un consum zilnic de 4 ceşti de ceai verde reduce pericolul artritei cu 50 %.

Nu se recomandă consumul după ora 17.00, deoarece conţine cofeină şi poate întârzia somnul.

Pentru a crea un gust deosebit, chinezii au asortat ceaiul cu flori de iasomie, trandafir, orhidee. Japonezii preferă ceaiul verde simplu, ruşii pe cel afumat, arabii îl combină cu mentă, iar englezii şi-au creat propriile amestecuri, din care laptele nu lipseşte niciodată.  

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.