Corlăţean: Obiectivele Chişinăului la Summitul de la Vilnius – realizabile în condiţiile unui ritm alert al reformelor

Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, susţine că obiectivele Republicii Moldova cu privire la Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc în toamnă la Vilnius sunt realizabile, dar în condiţiile unui ritm alert al reformelor.

Despre aceasta ministrul a vorbit în cadrul întrevederii cu delegaţia parlamentară a Republicii Moldova care participă, la Bucureşti, la cea de-a doua reuniune a Comisiei comune pentru integrare europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, informează Agerpres cu referire la un comunicat al MAE român.

"Corlăţean a salutat clarificarea situaţiei politice de la Chişinău, odată cu învestirea unui nou guvern, cu o agendă pro-europeană reconfirmată. În acest context, Titus Corlăţean a apreciat că organizarea celei de-a doua reuniuni a Comisiei comune interparlamentare reprezintă expresia voinţei politice a Parlamentului Republicii Moldova de a susţine cursul accelerat al integrării europene şi de a consolida dialogul privilegiat pe această temă cu partea română", se arată în comunicatul MAE.

Ministrul a susţinut că obiectivele vizate de Republica Moldova în perspectiva summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Vilnius în luna noiembrie, sunt "întru totul realizabile, în condiţiile menţinerii ritmului alert al reformelor şi al aplicării angajamentelor asumate".

În cursul schimbului de vederi cu deputaţii de la Chişinău a fost evidenţiată dinamica pozitivă a Parteneriatului Strategic bilateral, susţinută de iniţiativele de cooperare în curs menite să racordeze mai strâns Republica Moldova la spaţiul european.

Prima reuniune a Comisiei comune pentru integrare europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova a avut loc la Chişinău, la 20 martie 2012. Comisia comună are obiectivul de a sprijini cooperarea parlamentară în logica Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.