Ochelari VR, imprimantă 3D și roboței: cum învață un liceu din Ceadîr-Lunga

Din 2023, liceul „Mihail Guboglo” din orașul Ceadîr-Lunga face parte din proiectul Clasa Viitorului. Profesorii și elevii pot alege dintr-o multitudine de tehnologii și echipamente digitale. Seturile de robotică, imprimantele 3D, dronele, laboratoarele digitale, ochelarii VR sunt unele din tehnologiile utilizate în timpul orelor de studiu. Elevii au în liceu o imprimantă 3D, la care anul acestau au printat cupele pentru cea mai isteață clasă din liceu.

În instituție activează și un club de robotică. O astfel de abordare contribuie la crearea unui mediu de învățare inovator, capabil să răspundă provocărilor și oportunităților prezentului. De la lansarea proiectului Clasa Viitorului în 2017, aproape 50 000 de elevi și peste 1 000 de profesori au devenit beneficiarii acestuia. În prezent, proiectul cuprinde 123 de școli din toată țara.

Programul a fost desfășurat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, sub egida Ministerului Educației și Cercetării, cu suportul financiar al USAID, Suediei și Marii Britanii, prin Proiectul Tehnologiile Viitorului, și al Western NIS Enterprise Fund.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.