Descoperă educatorii din Super Camp: „Încercăm să descoperim pasiunile fiecărui copil”

Zilnic, în Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” se adună 30 de copii din Ucraina. Acest spațiu este creat pentru copii, ca aceștia   să poată interacționa, distra și să petreacă valoros timpul împreună. Profesorii de la „Clasa Viitorului” au grijă  să îi implice în activități de dezvoltare a gândirii critice, de interacționare pentru a dezvolta competența de lucru în echipă, să le asigure un mediu prietenos și creează lucruri mărețe împreună.

În această vară, 150 de copii din familii ucrainene au ocazia de a participa în tabăra de zi „Super Camp”, lansată de Fundația Orange Moldova.

Timpul petrecut la tabără este extraordinar.. Copiii au parte de un program complex, distractiv, cu activități sportive în aer liber,  activități  interactive: participă în cadrul lecțiilor de Robotica Web 2.0 și Lego Spike, Programare – Makey Makey și Ozoboți. Să cunoaștem câțiva educatori din cadrul taberei Super Camp:


Vladimir Vohmeanin, învățător de clasele primare, grad didactic superior:

M-a motivat să fiu educator aspectul inovativ al activităților și dorința de a căpăta mai multă experiență de lucru cu copii din altă țară. Ochii exaltați ai copiilor, când reușesc să le predau ceva nou, iar depășirea dificultăților de către copii pentru mine constituie cea mai frumoasă amintire pe care o voi păstra, despre activitatea de la tabără. Am avut așteptări mari de la tabără și mă bucur că acestea au fost  justificate, în cadrul activităților zilnice de programare și sport. La „Super Camp” am trăit o experiență unică, am petrecut timpul cu real folos!”

Viorica Juc, profesoară de informatică, robotică și echipamente tipice Clasa Viitorului:

„Am dorit să fiu educatoare la „Super Camp”, deoarece mi s-a părut interesantă provocarea de a susține lecții în altă limbă decât cea vorbită de mine. Cred că robotica este activitatea pe care o desfășurăm împreună cu drag. Împărtășim experiențe, discutăm despre ideile noi de elaborare a proiectelor, utilizând seturile de piese lego. Astfel, încercăm să descoperim pasiunile fiecărui copil.

Este o experiență unică, deoarece chiar dacă activitățile planificate se desfășoară cu băieți și fetițe care trec printr-o perioadă deloc confortabilă pentru ei, sunt copii obișnuiți, buni la suflet, respectuoși, mereu optimiști, cu zâmbetul pe buze și acest lucru te încarcă cu energie pozitivă și îți inspiră încrederea că totul va fi bine.”


Alexandru Leahu, profesor de robotică și echipamente tipice Clasa Viitorului:

„Îmi plac orele de programare pe care le predau copiilor ucraineni.  Aplic des programarea prin joc, ceea ce adaugă procesului de  învățare un aspect dinamic, interactiv și  distractiv. Este provocator să fii educator, în discuțiile nonformale cu copiii, unul din ei afirma că el aici este la tabără și nu la școală, n-am ce-l pune să învețe. Totuși, este vesel la tabără, mai ales a doua săptămână când copiii se cunosc între ei. Sunt extraordinari și plini de energie.”

Marcelia Mitriuc, coordonatoare, profesoară de informatică, asistentă universitară:

„Activitatea preferată în „Super Camp” este totalizarea zilnică, împreună cu fiecare copil și familia sa, impresiile și experiențele acumulate pe parcursul orelor la tabără. Ultima zi din tură este cea mai emotivă: licărirea din ochii copiilor, alimentată de sentimentele de recunoștință, satisfacția, atât a copiilor, cât și a părinților, îmbrățișările  de adio și conștientizarea despărțirii de noii prieteni culminează cu zâmbetul și schimbul de contacte…”

Tabăra de zi „Super Camp” se desfășoară în perioada 13 iunie – 19 august și este organizată în cinci ture, a câte 30 de copii fiecare. O tură durează zece zile și participarea este absolut gratuită la toate activitățile organizate în cadrul taberei.

Despre Super Camp

Super Camp este o tabără de vară de zi, lansată la inițiativa Fundației Orange Moldova, cu suportul financiar integral al Fundației Grupului Orange și face parte din campania socială #AjutăUcraina, susținută de Orange Moldova. Super Camp este implementată de Acceleratorul de Inovație și Antreprenoriat „Dreamups”, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

Despre Fundația Orange Moldova

Fundația Orange Moldova a fost înființată în anul 2009, ca parte a organizației cu același nume la nivel internațional. Până în prezent, datorită investițiilor sale, au fost dezvoltate peste o sută de proiecte sociale, în valoare de circa 100 de milioane de lei. Fundația Orange Moldova dezvoltă proiecte în patru domenii cheie: educație și educație digitală; ajutor social populației; sănătate și dizabilități; cultură. Beneficiari ai proiectelor Fundației Orange Moldova sunt peste 400 de mii de persoane din toată țara.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.