Destinaţie cu parfum de roze

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Astăzi am plăcerea şi ocazia să vă invit într-o locaţie pe cât de romantică pe atât de parfumată şi la propriu şi la figurat. Şi nu cu un oarecare de parfum, dar cu cel mai înmiresmat de trandafir. Parcul Rozelor din Timişoara este unul dintre cele mai romantice locuri din România.

Plimbându-vă pe aleile îmbălsămate şi frumos amenajate ale parcului sigur, gândurile vă vor fi asaltate cu cele mai plăcute fantezii sau amintiri.

Potrivit unei monografii dedicate Timişoarei, Parcul Rozelor a fost înfiinţat în 1934, din contribuţiile făcute de doamnele bogate din oraş, care s-au întrecut un ape alta în a aduce de peste hotare cele mai distinse soiuri de trandafiri. În 1942 Parcul apare cu denumirea de Rozariul Regina Maria, iar în cel de-al doilea război mondial a fost distrus, refăcându-se abia între anii 1953-1965 când s-a ajuns la 1200 de varietăţi de trandafiri aduse din ţară şi de peste hotare.

Astăzi s-au păstrat numai 600 de specii de roze. Dar şi aşa Parcul este de o frumuseţe excepţională. Impresionează atât mireasma cu care sunt întâmpinaţi vizitatorii parcului, dar şi meticulozitatea cu care sunt amenajate toate speciile de trandafiri, arbori şi arbuşti.

Viaţa în Parcul Rozelor nu curge monoton, regulat fiind organizate pe teritoriul acestuia diferite manifestări, cum ar fi Festivalul Operei şi Operetei, care este în plină desfăşurare în aceste zile în Timişoara. Pe data de 26-28 august 2011 sunteţi aşteptaţi la un concert de operă şi operetă în aer liber, când vor putea fi audiate opereta „Văduva veselă”, opera pentru copii „Motanul încălţat” şi opera „Nabucco”. Intrarea este liberă.

Pentru a ridica faima parcului de altădată pe teritoriul parcului se organizează „Ziua Trandafirului”.
Parfumul rozelor şi melancolia muzicii clasice pot crea atmosfera ideală pentru un sfârşit de săptămână relaxant. Lăsaţi-vă duşi de val până la Timişoara.

Distanţa de la Chişinău până la Timişoara este de 796 km.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.