E-media emigrează din Republica Moldova

Câteva resurse web informaţionale din R. Moldova au anunţat că şi-au făcut site-uri „oglindă” pe domenii din străinătate, astfel încât să fie disponibile pentru utilizatori în cazul în care autorităţile de la Chişinău vor dispune suspendarea domeniilor „MD” pe care le administrează.

„Jurnal de Chişinău” a anunţat că „în legătură cu ultimele evenimente, legate de tentativele autorităţilor comuniste din R. Moldova de a lichida site-uri de ştiri şi site-uri ale unor reţele de socializare, a creat unu site-oglindă cu domeniul „NET” , care nu se află in gestiunea autorităţilor moldoveneşti. În cazul dispariţiei site-ului www.jurnal.md , va fi disponibilă adresa: www.jurnalonline.net.

Şi portalul UNIMEDIA , care zilele trecute a intrat în vizorul procurorilor şi al Întreprinderi de Stat „MoldData” , a anunţat că în cazul suspendării adresei www.unimedia.md va fi disponibil pe www.unimedia.info .

La 30 iunie, „MoldData” a suspendat domeniul Faces.md , una dintre cele mai mari reţele sociale din Moldova, motivând că site-ul ar fi încălcat grav regulamentul cu privire la gestionarea domeniilor „MD”.

La 25 iunie, reprezentanţi ai partidului de guvernământ au acuzat un şir de resurse web ( www.unimedia.md , www.protv.md , www.jurnaltv.md , www.stireazilei.md ) că admite publicarea comentariilor vizitatorilor, care instigă la „ură naţională şi acţiuni extremiste”.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.