Este o farsă! Criza nu a fugit din țările dezvoltate

De Mariana Nicolaev/ Chişinău / Moldova.ORG/ — După summit-ul Uniunii Europene, autoritățile din țările europene, ar putea să „uite” temporar despre “soluțiile incendiare” de salvare a zonei euro, cu toate acestea, deja în următorul an, se va resimți iarăși criza în țările dezvoltate. Astfel s-a expus părerile, analistul Nicolae Podlevskikh.

Rezumând rezultatele “întâlnirilor multiple între țările din UE”, analistul a ajuns la concluzia că “Grecia, se îndreaptă spre un default gestionat”.

“Investitorii particulari, vor pirde circa 50 la sută din investiții, respectiv și datoria Greciei se va diminua cu aceiași sumă. Concomitent, statul Elen, va butea beneficia și de sprijinul financiar din partea UE și FMI, în valoare de 100 de miliarde de euro, acesta fiind în conformitate cu prevederile celui de-al doilea plan de restructurare a datoriilor. Pentru a obține lichidități, a fost decis să se majoreze semnificativ dimensiunea fondului de stabilizare European, cu cel puțin încă 1000 de miliarde de eurom. Acești bani, pot servi drept ajutor statelor, precum și băncilor, care au avut de suferit pierderi colosale. În special, candidaturile cele mai importante întru primirea sprijinului amintit mai sus, vor fi băncile elene ”, a declarat analistul.

În plus, potrivit expertului, s-a convenit să se recapitalizeze băncile din Europa. "Băncile vor trebui, către luna iunie a anului viitor, să adune noi capitaluri, cu valoarea de 106 miliarde dolari. Pentru a face acest lucru, ei vor găsi propriile lor mijloace, inclusiv prin vânzări de active.În cazul când acest lucru va deveni imposibil, ajutorul va trebui să vină din partea propriilor guverne, sau din partea Fondului European de Stabilitate Financiară – indică analistul.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare