Femeile de afaceri din mediul rural cauta solutii pentru dezvoltarea sectorului micului business

Cele mai de success femei de afaceri din satele republicii s-au intrunit, astazi, in cadrul „Conferintei nationale a femeilor de afaceri din zona rurala a Republicii Moldova”. Actiunea si-a propus drept scop crearea unei retele neformale a femeilor intreprinzatori din regiunile rurale, schimbul de experienta intre participante si informarea lor cu metode de dezvoltare a afacerilor. Actiunea, organizata de catre Asociatia Obsteasca „ProRuralInvest”, se desfasoara in cadrul programului Fundatiei SOROS „Alternative economice pentru femeile din regiunile rurale” (EERWP), finantat de Fundatia Eurasia.

Potrivit directorului de program, Tatiana Ambroci, printre cele mai frecvente probleme ale femeilor de afaceri din republica se numara lipsa de informatii privind dezvoltarea abilitatilor in domeniu, a increderii in puterile proprii, precum si a garantiilor pentru credite bancare.

Pana in prezent, in cadrul programului EERWP au benefiaciat de granturi, in valoare totala de peste 137 mii de dolari, 57 de femei de afaceri din mediul rural. Au fost create mai mult de 200 de locuri noi de munca. Scopul proiectului este de a sustine cresterea economica in republica prin dezvoltarea micului business.

Ambroci a precizat ca 35 la suta din femeile beneficiari ai proiectului activeaza in agricultura, 5% – in comert, restul presteaza servicii medicale, de confectionare a imbracamintei etc.

In cadrul conferintei, seful Directiei dezvoltarea businessului mic si mijlociu de la Ministerul Economiei si Comertului (MEC), Iulia Iabanji, a precizat ca, in prezent, se elaboreaza Stategia de sustinere a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii pentru anii 2006-2008, care pana la finele anului va fi supusa unor dezbateri cu partenerii sociali.

Potrivit datelor MEC, cota micului business in total pe economie constituie circa 92 la suta, numarul acestor intreprinderi fiind de peste 29 mii. //REPORTER.MD

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare