FMI apreciază rezultatele Republicii Moldova

Misiunea Fondului Monetar Internaţional, aflată în Republica Moldova, constată o evoluţie a principalilor indicatori macroeconomici. Ceea ce, potrivit echipei de experţi ai FMI, în frunte cu Max Alier, denotă corectitudinea acţiunilor întreprinse de instituţiile de profil.

Despre aceste aspecte au discutat, astăzi, în cadrul unei întrevederi, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional cu premierul Iurie Leancă. La întrevedere au mai participat vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, ministrul Finanţelor, Anatol Arapu şi Guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu.

Max Alier s-a referit la importanţa promovării în continuare a reformelor structurale în vederea asigurării unei dezvoltări economice şi a echilibrului bugetar pentru următoarea perioadă. Oficialul a punctat şi unele recomandări ale misiunii FMI în acest sens, precizând că o atenţie sporită trebuie acordată gestionării riscurilor şi asigurării transparenţei în sectorul financiar.

Reprezentantul FMI a mai menţionat că în evaluarea comună realizată de FMI şi Banca Mondială a fost remarcat faptul că Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2020” ţinteşte obiective relevante, inclusiv îmbunătăţirea mediului de afaceri, dezvoltarea infrastructurii şi a capitalului uman. Oficialul a confirmat disponibilitatea instituţiei pe care o reprezintă de a susţine Republica Moldova în realizarea Strategiei.

Iurie Leancă a mulţumit Fondului Monetar Internaţional şi, în mod particular, membrilor actualei misiuni pentru sprijinul şi expertiza oferită. Premierul a accentuat că Guvernul ţine cont de rezultatele evaluărilor FMI la elaborarea politicilor economice naţionale.

Prim-ministrul a mai afirmat că Executivul va depune tot efortul pentru dezvoltarea relaţiilor cu FMI şi cu alte instituţii internaţionale, conştientizând importanţa acestora pentru realizarea obiectivelor Republicii Moldova privind dezvoltarea economică şi asigurarea bunăstării poporului.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare