Moldoveanca Larisa Manastirli a devenit director BERD pentru Bulgaria

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a numit-o în funcţia de director pentru Bulgaria pe Larisa Manastirli, originară din Republica Moldova. Aceasta îl va înlocui pe Daniel Berg, care a devenit director BERD pentru Serbia.

Potrivit unui comunicat BERD, în noua sa poziţie de director pentru Bulgaria, Larisa Manastirli va fi responsabilă pentru investițiile și operațiunile BERD în această țară și va raporta lui Matteo Patrone, director Regional, cu sediul la Bucureşti.

“Faptul că am fost numită director pentru Bulgaria este o mare onoare pentru mine şi aştept cu nerăbdare de începe activitatea. Bulgaria este o țară importantă pentru BERD. Avem o echipă puternică pe teren și suntem gata să extindem sprijinul nostru pentru a aprofunda impactul activităţii noastre. Cele mai recente prognoze macroeconomice făcute de BERD pentru Bulgaria prevăd o creștere modestă anul viitor și obiectivul nostru este de a converti aceşti muguri verzi în creștere durabilă şi de lungă durată”, a declarat Larisa Manastirli.

Larisa Manastirli este auditor de specialitate şi a activat în anii 1996-1998 în calitate de consultant la proiectul GTZ, după care timp de trei ani a muncit ca senior auditor la compania PricewaterhouseCoopers, fiind colegă cu Dorin Drăguţanu, actualul Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei.

Manastirli s-a alăturat BERD în 2001, la Chișinău, ca bancher și a lucrat pe investiții în instituțiile financiare, infrastructuri municipale şi de mediu, agro-business și sectorul energetic.

După o perioadă de muncă la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (2007-12) a revenit la BERD și a devenit șefă a operațiunilor Băncii în Republica Kârgâzstan.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare