Fostul deputat Dumitru Godoroja, membru al Partidului Social Democrat, a aruncat cu ouă în fostul său coleg, ex-secretar general al PSDM, Eduard Muşuc, după ce acesta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că aderă, împreună cu alţi foşti membri ai PSD, la Partidul Comuniştilor.
Pe durata conferinţei de presă, Godoroja a aşteptat la intrarea în sala de conferinţe, aşteptând ca aceasta să se încheie. Imediat după ce conferinţa susţinută de Muşuc şi alţi foşti membri ai partidului condus de Dumitru Braghiş a luat sfârşit, Godoroja a intrat în sală şi a aruncat cu un ou în Eduard Muşuc, numindu-l „Trădătorule!”.
Solicitat să comenteze gestul fostului coleg, Muşuc a declarat că sunt nişte acţiuni la care poţi să te aştepţi de la oamenii lui Braghiş. Întrebat dacă va depune vreo plângere, fostul secretar al PSD a declarat că „doctorul nu se supără pe pacienţii bolnavi”.
Menţionăm că gestul lui Godoroja ar fi fost determinat de faptul că Muşuc a declarat că aderă la Partidul Comuniştilor. Muşuc şi-a argumentat poziţia prin faptul că PCRM este cel mai consolidat şi cel mai mare partid din Republica Moldova. „În mare parte, nu mi-am schimbat doctrina politică, pentru că, atât Partidul Comuniştilor, cât şi PSD împart aceeaşi doctrină politică de stânga”, a declarat Muşuc.
Eduard Muşuc a ocupat, până nu demult, funcţia de secretar general al PSDM, după ce Partidul Social Democrat, pe care îl conducea iniţial a fuzionat, la finele anului trecut, cu Partidul Democraţiei Sociale, condus de Dumitru Braghiş, pentru a participa împreună la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Deşi au creat un partid comun, noua formaţiune social-democrat a înregistrat un scor modest la alegerile parlamentare, procentul acumulat, ridicându-se la puţin peste 3 la sută. La scurt timp după alegeri, Muşuc a fost exclus din rândurile PSDM, în urma unor conflicte apărute între el şi Dumitru Braghiş. Ulterior, mai multe filiale PSDM din teritoriu au părăsit partidul lui Dumitru Braghiş acuzându-l pe acesta că implică partidul în proiecte politice care sunt în detrimentul intereselor naţionale ale Republicii Moldova, fiind vorba, în special, de iniţiativa lui Braghiş de a da Transnistria în concesiune Rusiei pe o perioadă de 30 de ani.