Nici o zi fără înghețată!

De Daniela Caraiman/ Chişinău / Moldova.ORG/ — A venit vara, deci avem încă un motiv în plus să savurăm înghețată. 

Imaginează-ți o zi de vară fără gustul dulce și răcoros al acestei bunătăți.

Înghețata a apărut încă în China Antică unde locuitorii săi amestecau bucăți de fructe precum portocalele, rodiile cu gheață și astfel au dat naștere înghețatei.

Această invenție delicioasă și răcoritoare este iubită atât de copii, cît și de adulți, ea fiind principalul aliat în lupta cu razele dogoritoare ale soarelui.

Oferta acestui produs este foarte bogată – tot orașul este plin de felurite tipuri de inghețată, dintre cele mai gustoase și mai diferite.

Varietatea sortimentelor de înghețată pe care le găsim în supermarket-uri includ o listă de la clasica înghețată de ciocolată sau vanilie, până la înghețata pentru diabetici.

Înghețata, pe bază de lactate, conține un element numit triptofan, această substanță este un tranchilizant natural, care calmează sistemul nervos și produce senzația de plăcere, acest mecanism fiind exact același ca și când asculți piesa preferată.

Dacă preferi o îngheţată cu ciocolată, te alegi şi cu un plus de energie, pentru că ciocolata produce şi fenamină, un excitant ce alungă foamea şi somnul.

Cercetările recente mai arată că înghețata te poate ajuta să slăbești doar dacă este bogată în calciu.

Așadar, consumul zilnic de calciu te ajută să pierzi cu 26% mai mult în greutate și cu 38% mai multă grăsime decât în mod obișnuit.

Mâncați toată vara acest deliciu pentru că mai are o sumedenie de alte beneficii.

Ne întăreşte oasele, scade presiunea sângelui, potoleşte setea, înlătură parţial sau total sindromul premenstrual, opreşte balonarea, creşte imunitatea, previne apariţia pietrelor la rinichi.

Savurează o înghețată și lasă-te învăluit de plăcere!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.