Ambasadorul Republicii Moldova în Franţa, Oleg Serebrean, într-un interviu acordat postului de radio „Europa Libera”, apreciază pozitiv dialogul moldo-francez în privinţa liberalizării regimului de vize:
„În urma discuţiilor, care au avut loc în ultimele luni, înainte de campania electorală au fost câteva vizite ale demnitarilor moldoveni aici la Paris, care au discutat anume problema liberalizării regimului de vize. Am constatat o schimbare de atitudine pozitivă a Parisului. La nivel tehnic nu există nici un fel de semne de întrebare, reproşuri. Ministerul de Interne, care gestionează în principiu această problemă, nu a avut nici un fel de comentarii negative asupra dosarului prezentat de Republica Moldova”, a menţionat Oleg Serebrean.
Oficialul moldovean a atras atenţia asupra faptului că există mai multe voci care semnalează faptul că Franţa este într-o mare întârziere în raport cu Germania şi Italia în ceea ce priveşte dosarul Est-european şi că nu doar cartea africană ar constituie elementul de bază al politicii externe.
În acelaşi timp, Serebrean şi-a manifestat încrederea că viitorul preşedinte va lansa o strategie viabilă pentru Europa de Est şi cea Centrală.
Ambasadorul Moldovei la Paris este de opinia că socialiştii sunt mai interesaţi de dosarul european decât conservatorii. „Socialiştii sunt ceva mai deschişi. În mod tradiţional aceştea sunt mai interesaţi de dosarul european decât conservatorii. Pentru ei tema Georgiei, Republicii Moldova, tema Ucrainei, Europei Centrale este un element al discursului lor pe politică externă”, afirmă Serebrean.
Oficialul moldovean a atras atenţia asupra îngrijorării clasei politice franceze vizavi de viitorul Uniunii Europene: „Nimeni nu o să vă spună că este contra extinderii Uniunii Europene, dar toţi îşi pun întrebarea ce este Uniunea Europeană în acest moment, pentru că criza din Grecia a demonstrat că sunt multe aspecte, care merită discutate în funcţionarea Uniunii Europene, mai ales aspectul care se considera cel mai bine pus la punct, economic”, a subliniat Serebrean.