Premierul Valeriu Streleţ, confundat cu președintele rus Vladimir Putin la Adunarea Generală a ONU// VIDEO

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, a fost confundat cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, atunci când a fost întâmpinat de staff-ul tehnic de la sediul Națiunilor Unite, cu ocazia ceremoniei de deschidere luni a celei de-a 70-a reuniuni a Adunării Generale ONU de la New York.

Astfel, premierul moldovean a fost escortat în sala de festivități spre locul care fusese pregătit președintelui rus, potrivit postului de televiziune rusesc RTVI.

Se pare că premierul moldovean a clarificat imediat situația, îndreptându-se spre locul care îi era rezervat. În presa rusă au apărut o serie de comentarii pe tema acestei confuzii, unele ziare afirmând că, după o absență de zece ani la sediul ONU, nimeni nu mai ține minte cum arată liderul rus cu adevărat.

De altfel, presa de la Chişinău a mai scris vara aceasta despre asemănarea lui Valeriu Streleţ cu Vladimir Putin. După desemnarea sa în calitate de premier, Valeriu Streleţ a recunoscut că deseori i se spune că seamănă cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin. Unii i-au mai spus că din profil aduce cu fostul preşedinte al României Traian Băsescu.

„Aluzii mi-au făcut demult și continuă să-mi facă toți cei care fie mă văd prima dată, fie încă nu s-au deprins cu mine. De regulă, oamenii spun că semăn cu liderul rus sau din profil cu președintele Băsescu. Contează conținutul activității mele și mi-aș dori să fiu unic prin randament, prin rezultatele pe care îmi doresc să le aduc”, a declarat atunci premierul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.