Primele mere din R.Moldova au ajuns în Bangladeș: Au fost vândute în doar trei zile

Primele două containere a câte 20 tone de mere moldoveneşti din soiurile Jonagold și Golden au ajuns în stare foarte bună în Bangladeș. Cumpărătorul din orașul Chittagong a anunţat deja că fructele s-au vândut în doar trei zile şi a mai solicitat alte 10 încărcături de mere roşii din Republica Moldova.

Proiectul ACED, care a facilitat tranzacţia, a precizat că a fost vorba de o livrare de testare a merelor moldovenești în Bangladeș, în contextul eforturilor de a susține producătorii de fructe proaspete din Moldova să penetreze noi piețe externe.

Livrarea a fost trimisă în decembrie 2014 și a ajuns la destinație în cinci săptămâni, după ce a parcurs peste 8,000 de kilometri pe calea maritimă. Merele au ajuns în stare foarte bună, iar cele din soiul Jonagold au fost vândute în doar trei zile după sosire. Cumpărătorul a solicitat încă 10 încărcături de mere roșii.

Producătorul, întreprinderea Samiral SRL din raionul Criuleni, pregătește în prezent un al treilea container cu mere, iar compania exportatoare, Mobile SRL, care a organizat transportul, este în căutarea mai multor producători de mere care vor putea contribui la livrare, pentru a satisface nivelul înalt al cererii.

Clienții din Bangladeș susțin că ar putea primi 100 de containere

Clienții din Bangladeș susțin că ar putea primi 100 de containere cu mere în acest sezon.

Suplimentar la volumul livrării, se pare că cumpărătorul din Bangladeș dorește să cumpere mere cu diametrul mic, în cutii de 18 kilograme, câte 130-160 de fructe în fiecare.

Bangladeș, care este situată între India și China în Asia, are o populație de 166 milioane de oameni.

Moldova.ORG precizează că proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED) este un program cu o durată de 5 ani, cofinanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Corporaţia ” Millennium Challenge Corporation” (MCC). Obiectivul principal al acestui proiect constă în susţinerea producerii şi comercializării produselor cu valoare adăugată înaltă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare