„Să fii vulnerabil nu-i greșit.” Șase bărbați vorbesc despre masculinitate

„Nu plânge, ești bărbat”. Majoritatea dintre noi am fost martori măcar o dată în viață la o scenă când, de obicei, tatăl își îndeamnă, cu aceste cuvinte, copilul să nu plângă. Cuvinte, care potrivit deja bărbaților maturi, li s-a întipărit în memorie pe toată viața. 

Dar ce impact a avut acest îndemn și cum e să fii un bărbat adevărat într-o societate modernă? A plânge este o rușine pentru bărbat? Dar mersul la psiholog? Cum să faci față despărțirilor și situațiilor dificile?

Despre ce înseamnă masculinitate am discutat în această ediție a episodului Oameni simpli cu:

Eugen Camenscic, susținător și promotor al mersului la psiholog.

Nicholas, bărbat transgen și activist în domeniul drepturilor omului.

Nathaniel Kowalsky, expert și fotograf în domeniul modei.

Valeriu Zaporojan, antreprenor și tată al unui băiat de 16 de ani.

Mihail Nesteriuc, student la USM.

Mihail Ceban, om de afaceri și maratonist.

Acest material apare în parteneriat cu proiectul moldo-elvețian MENSANA – „Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”. Conținutul acestui articol nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.