Înregistrează-te la ȘCOALA DE SCRIS de Moldova.org, ediția 2

Vizual de Maks Graur Vizual de Maks Graur

ȘCOALA DE SCRIS de Moldova.org, ediția 2, se va desfășura în perioada iulie-august 2024.

Prin intermediul ȘCOLII ne propunem să dăm curaj celor care au o istorie de spus despre sine și despre cei ale căror experiență de viață merită să fie cunoscută.  Scrisul este un instrument foarte puternic. El poate cataliza schimbări în societate, crește comunități, alungă senzația de singurătate sau încurajează spre acțiune.

Participanții și participantele selectate pentru a participa la ȘCOALA DE SCRIS sunt persoane adulte care se identifică cu valorile și misiunea redacției Moldova.org – egalitate de gen și de șanse, non-discriminare, cu grijă pentru sănătatea mintală și educația sexuală, dar și cu orientare spre soluții, spre comunitate și o viață demnă în Republica Moldova.

Ce oferim:

ȘCOALA DE SCRIS de Moldova.org va începe cu o tabără offline în perioada 3-7 iulie. Aceasta se va desfășura în România, iar prezența fizică este obligatorie. Tabăra va fi condusă de jurnalistele Ana Gherciu, Natalia Graur. Tabăra va fi urmată de o serie de sesiuni online și offline, în cadrul cărora participanții și participantele vor fi ghidați în dezvoltarea poveștilor scrise.

Taxa de participare: 1000 MDL

Taxa include costurile de călătorie și cazare în România, precum și mentoratul pe parcursul lunilor iulie-august.

În același timp, redacția Moldova.org oferă două burse de participare pentru participantele sau participanții care nu-și permit să achite taxa.

Termen limită: 23 iunie, ora 23:45

Numărul participanților este limitat, vor fi selectate doar 13 persoane. Pentru a te înregistra, completează formularul de mai jos:

Proiectul Școala de Scris este realizat datorită granturilor primite de colegele noastre Ana Gherciu, Oxana Greadcenco și Natalia Graur, în cadrul programului de Granturi Feministe lansat de Coaliția Națională „Viața fără Violență”, cu sprijinul financiar al Urgent Action Fund și Fundației OAK.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.