Și-au cumpărat încălțăminte care a cedat după numai câteva purtări. Ce au pățit mai mulți moldoveni

Și-au achiziționat încălțăminte care cedează după numai câteva purtări. Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței anunță că, de la începutul anului curent, a recepționat 50 de plângeri de la cetățeni, care s-au pomenit cu încălțămintea deteriorată în nici 30 de zile de la cumpărarea produsului.

Astfel, un consumator, care a plătit 2 490 lei pentru o pereche de cizme, s-a adresat administratorului magazinului de încălțăminte după 2 săptămâni. Aceasta după ce a constatat că unei cizme i se descleia talpa.

Agentul economic s-a eschivat de la revendicarea pretențiilor, însă expertiza efectuată de Camera de Comerț și Industrie a demonstrat vina agentului economic în comercializarea produsului necalitativ.

Drept urmare, bărbatul și-a recuperat cheltuielile suportate pentru bunul neconform în valoare de 2 490 lei.

Totodată, o doamnă a procurat pentru copilul său o pereche de pantofi, care în scurt au căpătat niște fisuri.

Subiectul economic a refuzat să remedieze problema depistată de consumatoare și, în acest mod, a fost sesizată Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, care a soluționat divergențele iscate pe cale amiabilă prin înlocuirea bunului neconform cu unul de calitate corespunzătoare.

Trebuie de menționat și cazul unei alte consumatoare, care a achiziționat o pereche de pantofi din piele în valoare de 2 590 lei dintr-un punct comercial din capitală.

După o zi din momentul procurării bunului, femeia a constatat că pe partea laterală a tocului drept, dar și pe partea din spate, pielea întoarsă s-a ros considerabil, creând un defect vizibil.

În acest context, prin intermediul Agenției, consumatoarea a obținut contravaloarea pantofilor, neînțelegerea fiind aplanată pe cale amiabilă.

De asemenea, o consumatoare și-a returnat 2 790 lei pentru cizmele necalitative procurate. Aceasta după ce pielea din partea de jos a cizmei s-a dezlipit. Aceasta a apelat la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, unde și-a găsit dreptatea.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.