Ţara în care oamenii consumă Coca-Cola în loc de apă

Mexic este ţara în care se consumă cea mai mare cantitate de băuturi zaharoase, iar oraşul San Cristóbal De Las Casas ocupă primul loc la consumul de Coca-Cola, dar şi la cea mai crescută rată a diabetului.

Deşi este o zonă unde plouă frecvent, apa potabilă este foarte rară, având de cele mai multe ori o concentraţie mare de clor. Mai multe cartiere dispun de apă potabilă doar de câteva ori pe săptămână, iar oamenii sunt nevoiţi să cumpere provizii aduse în cisterne, relatează New York Times.

Astfel, de cele mai multe ori , localnicii din San Cristóbal preferă să consume Coca-Cola. Băutura este foarte ieftină şi mult mai uşor de procurat întrucât aceasta este produsă chiar de o companie aflată la marginea oraşului.

,,Băuturile zaharoase au fost mereu mai accesibile decât apa”, a declarat o femeie în vârstă de 35 de ani pentru New York Times.

Oamenii dau vina pe fabrica de băuturi carbogazoase pentru că aceasta se bucură de aproximativ 1.134. 000 de litri de apă potabilă pe zi, ca urmare a unei vechi întelegeri cu Guvernul federal. Localnicii susţin că autoritățile ar favoriza firma de băuturi.

Compania producătoare de Coca-Cola se apără, iar reprezentanţii ei susţin că nu sunt vinovaţi de diminuarea proviziilor de apă.

Potrivit unei declaraţii date de purtătorul de cuvânt al Coca-Cola, José Ramón Martínez pentru New York times, fabrica este o sursă economică importană în San Cristóbal cu aproximativ 400 de angajaţi şi cu o contribuţie în jur de 200 de milioane de dolari la economia de stat.

Sursa: Stirileprotv.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.