Miniștrii de finanțe ai Uniunii Europene, au catalogat activitățile Ungariei menite să scoată țara din criză, drept insuficiente și neserioase.
Ministrul de finanțe al Poloniei a avertizat Ungaria să termine glumele în acest sens, pentru că în cazul în care nu vor reacționa cu toată seriozitatea asupra problemei, aceasta riscă să i se înghețe fondurile de salvare pentru anul 2013.
Comisarul pentru problemele valutare, Olli Rehn, a declarat că în lumina noilor principii fiscale cu aşa-zisul pachet de şase legi, dacă nu ar fi fost vorba de Ungaria, ci de o ţară membră din zona euro, am fi asistat la o pedeapsă prin aplicarea imediată a sancţiunilor financiare.
Potrivit prognozelor Comisiei Europene, deficitul în 2012, va constitui 2,8 la sută din Produsul Intern Brut, dar CE prognozează că în 2013 va depăşi din nou pragul permis şi va atinge 3,7% din PIB.
Pe calea șirului de reforme inițiate de Ungaria, totuși aceasta nu a reușit din 2009 să reducă deficitul sub pragul limită admisibil, iată de ce, acestea sunt considerate ineficiente.